Close

TUNS FEMEI

 

 

 “Atunci când aveți chef să vă schimbați aspectul, mergeți și vorbiți cu stilistul dvs.
Simpla tăiere a părului nu aduce după sine schimbarea de look. De exemplu, noi ținem cont de forma feței, de siluetă, de natura părului, de modul vostru de viață și, de cele mai multe ori, căutăm să înțelegem care e motivația pentru care vreți să schimbați ceva la dvs.”

Florin Noje, ambasador L’Oréal Professionnel & fondator Salon Man!fest

 

Un singur fir de păr ne dezvăluie complet identitatea, inclusiv amprenta genetică. În rădăcina irigată de vase de sânge mișună informații ultra-minuțioase despre ADN-ul nostru, precum și despre starea noastră de spirit.

În plus, părul are o rezistență incredibilă la descompunere și păstrează totul în memorie timp de câteva secole. A fost suficient un singur fir de păr pentru a afla informații cruciale despre felul în care au murit Beethoven, Napoleon sau despre culoarea părului lui Ramses al II-lea (un blond roșcat, spre hena).

Aceasta este forța podoabei noastre capilare și nu degeaba ceea ce spunea Coco Chanel – “O femeie care își tunde părul e pe cale să-și schimbe viața” – începe să aibă o însemnătate din ce în ce mai ridicată.

 

Preturi Tuns Femei

by Florin Noje by Hair Designer by Hair Stylist
Spalat+tuns+coafat 340 260 210
Spalat+coafat scurt 160 160 160
Spalat+coafat lung 220 170 150
Un plus de styling la coafat
(impletitura / creponare / coada de cal )
50 50 50
Coafuri speciale 500 500 300
Coafat mireasa 1100 800 500

 

PROGRAMEAZA-TE

FLOREASCA

Calea Floreasca 79
Sector 1, București

0723 315 334

 

SHERATON

Calea Dorobanți 5 – 7
Sector 1, București

0747 197 653

 

Ce tunsoare sa alegi in functie de lungimea parului 

Adeseori, nu conștientizăm faptul că tocmai cele mai frumoase vise în materie de păr pot fi adevărate provocări. Părul care tocmai a primit o tunsoare nouă parcă strălucește de frumusețe. 

În alegerea unei tunsori femei potrivite, este bine să ții cont de lungimea părului tău. Un păr lung are tunsorile sale dedicate, cel mediu și cel scurt, la fel. Indiferent de tunsoarea pentru care optezi, părul trebuie să fie curat, îngrijit, aranjat de fiecare dată. Chiar și cele mai simple coafuri pot arăta extraordinar dacă se potrivesc părului tău și dacă sunt întreținute conform sfaturilor profesionistilor. 

Află din rândurile de mai jos cele mai noi recomandări de tunsori și produse de îngrijire pentru tipul tău de păr. 

 

Tunsori par lung

Părul lung este, în general impresionant și frumos, de aceea are nevoie de cea mai potrivită îngrijire. Tunsorile pentru păr lung în general sunt superbe dacă sunt îngrijite corespunzător. O culoare potrivită face părul să fie foarte atrăgător. La nivel mondial, este opțiunea unei majorități feminine covârșitoare. Presupune învestirea unei energii deosebite și ore de muncă pentru a obține nu doar lookurile dorite dar, mai ales, pentru a păstra un fir protejat, un scalp sănătos și volum și strălucire cât mai lesne de menținut. Nu e de mirare că doamnele și domnișoarele nu sunt dispuse să renunțe la părul lung atât de ușor. Însă, mâna și ochiul unui stilist vor fi îndelung solicitate dacă urmăriți să fiți spectaculoase studiat sau spectaculoase efortless.

De ce? Părul dvs. își schimbă tipologia, în medie, o dată la șase ani. În consecință, îngrijirile pe care i le acordăm trebuie adaptate la această evoluție. Modul de viață, alimentația, emoțiile la care sunteți supuse, toate au un cuvânt de spus atunci când vă alcătuiți rutina de frumusețe.

Tunsori par scurt

Unul dintre avantajele părului scurt este faptul că nu se încurcă și poate fi mai ușor de aranjat. Adoptarea unui styling care se prezintă printr-o tunsoare scurtă este asul din mânecă al fiecărei femei cu trăsături fine și rafinate. Astfel, ochii vor fi puși în evidență, iar trăsăturile feminine vor întoarce priviri și  se vor face remarcate.

Chiar dacă modelele de frumusețe feminină clasează femeia cu părul lung drept un exemplu al sexului frumos, nu este întotdeauna chiar așa. O tunsoare bob, pixie sau în stil clasic poate alungă plictiseala pentru o bună bucată de timp. De regulă, tunsorile scurte conferă fiecărei femei o doză de curaj și contribuie la creșterea încrederii în sine. În cazul femeilor mature, părul tuns scurt aduce un look fresh care le întinerește, prin accentuarea zâmbetului și pomeților.

Părul scurt a fost dintotdeauna o dovadă de curaj și îndrăzneală, mai ales dacă este vorba de tunsori păr scurt femei de peste 50 de ani. Cele mai multe femei aleg părul scurt pentru că este mai ușor de îngrijit și coafat, dar și pentru că sunt adeptele look-ul rebel. Tunsoarea băiețească este potrivită cu lumea lui Calvin Klein și adeseori se spune desprea aceasta că este echivalentul blugilor pentru par. Și pe bună dreptate! 

Tunsori par mediu

Ai auzit de tunsoare sauvage? Reinventată de stilistul avangardist Jean Marc Maniatis, este sexy, feminină, și se potrivește oricărei lungimi de păr. Tehnica prin care părul este tuns sauvage este atipică - se taie hotărât și elaborat, în direcția opusă creșterii firului. Aceasta este puterea salonului profesional asupra vieții noastre - ne ajută să alegem tunsoarea care ne eliberează. Nimeni nu mai merge astăzi la salon pentru a-și încorseta părul în fixativ. 

Dacă ești adepta lookurilor compacte și preferi părul mediu, te poți orienta spre tunsori păr mediu femei precum ar fi bobul scurt sau cel mediu. 

Acestea pot face orice femeie să arate cochetă și sexy, în același timp. În funcție de formă feței poți alege să ai breton sau nu. 

Dacă ai o frunte lată și proeminentă ți-ar stă bine cu o tunsoare bob cu breton. Poți alege un breton care să-ți acopere fruntea sau îl poți pieptăna într-o parte pentru un efect mai cochet. Ambele tipuri de bob oferă unei femei un aer elegant și chic în orice situație. Dacă te îndoiai, bobul este una din acele tunsori femei 45 de ani care nu se demodează niciodată, dar, mai ales se potrivesc și femeilor de peste 45-50 ani. 

Mai jos ai mai multe tipuri de tunsori femei pe care le-am făcut în salon și pe care ți le recomandăm.

Modele de par scurt tuns in scari

Părul scurt este mai greu de tuns în scări, dar nu imposibil. Un stilist priceput poate să te facă să arăți extraordinar chiar dacă ai părul scurt. Scările te pot ajută să dai volum părului și să-l aranjezi mai ușor. Poți alege tunsori par scurt femei față rotundă sau tunsori par scurt ondulat femei în funcție de ce îți place și ce formă a feței ai. Părul scurt poate fi la fel de elegant și cochet ca părul lung dacă alegi o tunsoare care să te avantajeze și care să te facă să te simți bine în pielea ta. Este important că textura părului tău să se potrivească tunsorii alese. 

Secretul tunsorii în scări pentru păr scurt e cunoscut doar de cei mai buni coafori. Ca şi bază pentru aceasta se ia oricare din tunsorile actuale, important e să se potrivească cu tipul feţei şi al buclelor, pe care practic se “aştern” scăriţele. În particular se poate lua ca bază bob, carre, pixie şi orice forme asimetrice ale acestora. 

Tunsori pentru par lung in scari

Părul lung este ideal dacă îl tunzi drept sau filat. Ar fi bine să ții cont de forma feței și de preferințele personale, dar ai la dispoziție o mulțime de modele. Tunsoarea în scări este ideală pentru părul lung, mai ales în acest an când stilișții recomandă tunsorile care oferă volum. Aceasta oferă părului o formă care pune în evidență trăsăturile feței, dar adaugă și volum.

“Scările” create pot fi pronunțate sau mai puțin evidente, lucru care ține strict de textura părului. Avantajul cel mai mare al acestei tunsori este faptul că poate fi aranjată rapid și ușor. La fel și în cazul îngrijirii. După spălare poți aplica spumă de păr, apoi usuci părul cu peria de volum pentru obținerea unui efect glamorous.

Tunsori par mediu in scari

Dacă ai păr mediu și vrei o tunsoare în scări, poți alege cu cea mai mare încredere o tunsoare de tipul bobului texturat. Aceasta este o tunsoare lejeră, ușor de coafat, dar care îți poate oferi jovialitatea de care ai nevoie. Pentru a păstra forma părului tuns în scări, este important ca de fiecare dată când îl speli să-l îndrepți cu o perie rotativă.

Placă de păr nu este indicată prea des deoarece deteriorează textura firului de păr. Părul mediu este de regulă recomandat doamnelor mai în vârstă, dar și femeilor care doresc să aibă cât mai puține bătăi de cap în aranjarea și coafarea sa.

 

 

Ce tunsoare sa alegi in functie de forma fetei 

Cum să alegi? Țînând cont de forma feței și de fizionomie în ansamblu, înainte de preferințele personale, dar luând în calcul și stilul tău de viață. Dincolo de acestea mai e valabilă o singură regulă – fii tu însăți. Dacă alegi doar ținând cont de preferințele personale, s-ar putea să optezi pentru o tunsoare care îți place în teorie, dar care nu ți se potrivește deloc și pe care o vei regreta până îți crește părul.

Unele persoane au trăsături foarte proeminente își pot determina forma feței doar uitându-se în oglindă. Totuși, dacă îți e greu să îți dai seama ce formă a fetei ai, poți folosi un truc simplu, dar eficient. Prinde-ți părul la spate și, cu ajutorul unui creion de ochi sau de buze, trasează o linie de-a lungul conturului feței. Astfel, îți poți da seama ușor ce formă a feței ai.

 

 

 • Dacă ai un craniu bine rotunjit, îți poți permite orice tunsoare, bineînțeles ușor filată.
 • Dacă este puțin plat, va fi nevoie să compensați în volum și, dacă părul este rar, este preferabil să nu optezi pentru tunsori scurte.  Un gât fin va fi ușor de scos în evidență, dar dacă este puțin mai gros trebuie îmbrăcat în șuvițe pentru a-i sublinia linia. Umerii lați vor părea însă și mai lați dacă tunsoarea pe ceafă este în linie dreaptă.
 • Dacă ai o siluetă mai mare în jos și mai mică spre sus, evită alegerea unei tunsori “cap mic” și optează pentru o formă mai pătrată.
 • Dacă părul stă după urechi, ți se luminează fața. Părul rar filat deasupra urechilor dă impresia de volum iar părul des trebuie tuns drept,  din foarfecă.
Tunsori pentru fata rotunda

Fața rotundă este cel mai des întâlnit tip de față printre femei și este cel mai ușor de încadrat într-o tunsoare. Stratificarea tunsorii este un element esențial fiind  contraindicat bretonul drept și dens, pentru că face fața mai grosolană. Variantele asimetrice în schimb creează un aspect ușor și elegant. Evita să dai părul pe spate și ai grijă ca urechile să fie acoperite. Cele mai multe femei cu fața rotundă aleg acesttipar de tunsoare deoarece șuvițele laterale pot acoperi o mică parte a feței, fapt ce duce la echilibrarea proporțiilor.

Dacă ai o față plină, ar fi bine să faci cărarea într-o parte.  Tunsoarea bob fără breton ȘI LUNG  (bob drept) este una dintre cele mai potrivite tunsori pentru față rotundă femei, îmbunătățește proporțiile feței și subliniază frumusețea ochilor. Bobul fără breton este extrem de popular deoarece oferă opțiunea mai multor versiuni de coafare.

Tunsori pentru fata patrata

Fața pătrată este un tip de față întâlnit tot mai rar în rândul femeilor. Termenul de „pătrat” nu sună foarte flatant, dar adevărul este că dacă alegi tunsoarea sau coafură potrivită, și cel mai ascuțit maxilar poate fi îndulcit. Cheia este să alegi variante opuse formei feței tale; dacă față rotundă are nevoie de tăieturi abrupte și tunsori deloc asimetrice, față pătrată are nevoi cu totul diferite. Pentru a estompa liniile dure ale feței, este indicat un breton asimetric, pe o parte,scări rotunjite, breton suav și, ideal, multă textura pentru a echilibra maxilarul.

De asemenea, poți opta pentru o tunsoare filată sau în scări, care “îmblânzește” unghiurile feței și oferă alungire. În niciun caz, nu apela la o tunsoara scurtă, de tip bob. Pentru față pătrată, se recomandă evitarea buclelor foarte definite, care nu fac decât să evidențieze lățimea fetei. Părul drept estompează maxilarul proeminent și creează senzația de alungire, așa că este cea mai bună opțiune. Dacă, totuși, ești fană a buclelor, poți opta pentru unele lejere, fără prea mult volum. Acestea îți vor alungi față, dându-i un aspect oval.

Îți recomandăm și tunsoarea pixie deoarece este extrem de versatilă și ți se va potrivi indiferent de vârsta deținută deoarece îți va oferi un look elegant și proaspăt. Această oferă efectul vizual de alungire a feței în timp ce echilibrează extrem de bine proporțiile. Mai mult, bărbia nu va mai apărea atât de proeminentă, în timp ce trăsăturile feței vor fi scoase în evidență. Vei fi mai feminină și vei avea un șarm deosebit.

Tunsori pentru fata ovala (alungita)

Stiliștii sunt de părere că fața ovală este tipul ideal de față pentru că i se potrivesc perfect toate lungimile de păr și toate formele. Dacă nu știai, proporțiile feței ovale sunt simetrice, fiind caracterizată prin linii fine, fără prea multe unghiuri, iar zona bărbiei este ușor alungită. Acest lucru o face extrem de versatilă. Femeile cu o față ovală pot să aleagă orice tunsoare sau coafură, fără să țină cont de vârstă.  Fețele ovale sunt potrivite unei tunsori pixie, dar doar versiunea cu breton. Această tunsoare o să elimine aspectul unui nas de dimensiuni mari, dar mai mult, va elimina ridurile aflate pe frunte. 

În cazul unei fețe ovale, arată bine atât coafurile foarte sofisticate, cât și împletiturile simple și lejere. Feței ovale i se potrivește orice tip de cărare. Cele mai indicate coafuri sunt cele care lasă față liberă.

 

 

Idei si tipuri de tunsori bob  

De-a lungul secolelor, bobul a fost purtat de importante personalități feminine: Cleopatra, Ioana D’Arc, chiar și Amelia Earhart, prima femeie aviator care a zburat peste Oceanul Atlantic. Cu toate acestea, abia de la începutul anilor 1900 tunsoarea a câștigat popularitate în rândul femeilor.

Transformată într-o tunsoare la modă de nume mari precum dansatoarea Irene Castle, Coco Chanel și actrița Colleen Moore, bobul a fost un simbol al emancipării și a devenit rapid coafura occidentală dominantă în anii ’20  – în special în rândul oamenilor cu profesii creative și artistice.

“Părintele” bobului modern a fost hairstylistul Vidal Sassoon, care a lansat coafura ca o reinterpretare modernă a coafurii pageboy, foarte populară în anii  ’60. La fel ca în anii ’20, tunsoarea bob a reprezentat spiritul liber și independența.

 

 

Până în anii ’70, coafura bob a devenit un simbol al modei  – până și bărbații au ales să o poarte după 1990.

Astăzi, bobul vine în toate formele și dimensiunile, de la bob inversat la bob filat și până la bob neglijent sau în straturi. Aspectul comun al acestor tunsori este look-ul chic și feminin pe care îl oferă, precum și îngrijirea rapidă. 

Mai mult, oferă oricărei femei un aer tineresc. Bobul scurt, lung, mediu cu breton se potrivește femeilor cu o față ovală sau rotundă. Bretonul aduce cu sine efectul de micșorare a feței, fapt care te ajută dacă ai o față mai alungită decât ți-ai dori. Dacă ai o față rotundă, tunsoarea bob cu breton ți se potrivește mănușă dacă aranjezi bretonul într-o parte. 

 

Bobul clasic

Bobul clasic are aceeași lungime a tuturor șuvițelor din jurul capului, undeva între vârfurile urechilor și deasupra umerilor, încadrând fața sub bărbie. Șuvițele de dedesubt sunt puțin mai scurte față de cele de deasupra, pentru mai mult volum. Pentru un aspect și mai frumos, vârfurile pot fi ondulate pentru a se întoarce spre interior. Bobul clasic nu are niciodată straturi. Femeile din întreaga lume preferă această tunsoare datorită eleganței sale, dar și faptului că este ușor de aranjat.

Bobul clasic cu breton este cel mai ușor de realizat și cel mai potrivit pentru fețele rotunde. Cu ajutorul lui poți avea acea eleganță specifică franțuzoaicelor și pe care și-o doresc toate femeile din lume. Totuși, ar trebui să știi că nu este întotdeauna ușor de aranjat sau coafat, mai ales dacă ai un păr rebel. 

O femeie cu o față rotundă și o tunsoare bob clasic va întineri foarte mult dându-i un aer special. Din acest motiv este recomandată femeilor mai în vârstă. Nu ezita să o încerci nici dacă eșți tânără, s-ar putea să-ți placă la nebunie, mai ales dacă alegi să te vopsești într-o nuanță de blond cald. 

Bobul filat (cu volum)

Bobul în straturi se potrivește foarte bine părului subțire, pentru că îi oferă volum și structură - și pentru că acoperă parțial fața, poate fi purtat și dacă forma feței tale este rotundă. Este alegerea ideală pentru cine dorește o schimbare incredibilă. 

Cel mai mare avantaj al sau este volumul, de aceea, in afara de cazul de mai sus, ti se potrivește de minune - evident - si dacă ai părul des, pentru că îl face mai ușor de aranjat.

Pentru a obține un bob filat părul va fi tăiat în scări, mai scurt în partea de sus, mai lung în partea de jos. Această tunsoare este recomandată femeilor cu o față alungită deoarece taie din lungimea feței, efect vizual dorit de multe persoane. Bobul filat este o reinterpretare a bobului clasic.

Parul vine de obicei până la umeri, ceea ce îți permite să îl strângi într-o coadă, dar e și suficient de scurt pentru a arăta sofisticat. Spre deosebire de cel clasic, poate avea straturi și este mult mai versatil: poate avea o lungime scurtă, medie, breton sau nu, poate fi drept, ondulat sau chiar creț.

Dacă ar fi să identificam un dezavantaj, această tunsoare are nevoie de îndreptare după fiecare spălare. Usucă-ți părul de la rădăcină spre vârfuri, pentru mai mult volum și alege un balsam potrivit tipului tău de păr: pentru că ai părul tuns bob, este foarte important să îl poți pieptăna ușor.

Idei de tunsori bob cu breton

Bretonul este o idee genială de ascundere a frunții din diverse motive: acnee, iritații, cicatrici, lățime mare. Tunsoarea bob cu breton revine în tendințe deoarece creează echilibru și te ajută să ascunzi eventualele defecte. Poți alege orice între bob scurt, mediu, lung, dar de menționat este faptul că bretonul ar arăta bine filat. Poți purta bretonul pe întreaga frunte sau într-o parte. Totul depinde doar de tine și de cum îți place mai mult. 

Singurul dezavantaj al acestei coafuri este faptul că va trebui să faci vizite dese la salon pentru a întreține bobul așa cum trebuie. Bobul cu breton îți poate oferi aerul feminin și tineresc pe care îl cauți. 

 

Produse L’Oreal recomandate pentru styling

 

 

 

Idei si tipuri de tunsori pentru par ondulat sau cret

Alegerea tunsorii se face, de obicei, în funcție de mai multe criterii care includ structura părului și forma corpului. Orice șuviță rebelă poate fi îmblânzită și adusă la forma de bucle feminine și ordonate.

Chiar dacă părul creț este mai dificil de coafat, asta nu înseamnă că nu poți alege o tunsoare care să te transforme într-o vedetă sau să te ajute să te simți strălucitoare. De fapt, unele tunsori îți pot pune în evidență buclele și te pot ajuta să arăți minunat dacă le descoperi puterea. 

Tot ce trebuie să faci este să te vezi frumoasă cu părul tău creț, apoi lucrurile vor veni de la sine. 

 

Tunsori par lung pentru par ondulat

Părul ondulat sau textura ondulată este un tip de păr deosebit pe care multe femei și-l doresc, dar uneori este greu de aranjat. Necesită o atenție deosebită pentru a arăta perfect în fiecare zi. Cel mai important lucru înainte de a alege tunsoarea este să îți alegi tipul de cărare: pe mijloc sau într-o parte. De tipul de cărare pe care l-ai ales depinde întreaga ta fizionomie. Dacă ai o față mică, cărarea într-o parte îți poate acoperi o mare parte din față. Ai grijă ce alegi și în fond, nu îți ascunde ochii și nasul în păr.

Tunsori par pana la umeri ondulat si cret

Părul mediu, ondulat este puțin mai greu de aranjat. Îți recomandăm tunsorile bob, dar și pe cele carre. Bobul este tunsoarea start a ultimilor ani, iar acest lucru se vede nu doar în toate recomandările stiliștilor dar și in alegerile făcute de doamne și de domnișoare. 

Indiferent dacă vorbim de varianta scurtă sau de cea alungită, acest tip de tunsoare este o bijuterie pentru o femeie cu fața ovală sau dreptunghiulară. Poți părea mai feminină și mai ales, cu un sex appeal mai ridicat. Totodată este un prilej bun de experimentare. 

O altă alegere recomandată pentru un păr de lungime medie și textura ondulată, este și bobul asimetric. De menționat este faptul că tunsoarea bob este potrivită unui păr ondulat moale, ușor de aranjat și nu unuia rebel.

Tunsori par scurt pentru par ondulat si cret

Părul scurt ondulat, moale ca textură este perfect pentru o tunsoare de tip pixie, garcon sau fouette. Poți încerca modelul garcon dacă ești o femeie mai tânără și mai ales, nonconformistă care nu se teme să adopte un stil special și unic. Acest tip de tunsoare este ideală pentru acele femei care nu au mult timp la dispoziție pentru a-și aranja părul din cauza programului destul de încărcat. 

Mai mult, tunsoarea pixie este cea care poate întineri enorm o femeie, iar tunsoarea fouette este creativă și destul de jovială. De aceea, este important de menționat că o femeie care are un păr ondulat sau chiar creț poate să-l tundă foarte scurt, dar ar fi bine să țină cont de personalitatea sa, de forma feței sau de stilul vestimentar favorit. 

 

 

Idei si tipuri de tunsori pentru par drept

Dacă ai un păr drept, ești una dintre cele mai norocoase femei din lume pentru că nu îți va fi deloc dificil să-ți aranjezi părul. Îngrijirea și coafarea părului drept sunt ușoare dacă ar fi să-l compari cu părul cu tendințe de ondulare sau chiar cu cel creț. Poți să alegi absolut orice tunsoare îți dorești în funcție de preferințele tale. Ar fi bine să ții cont de forma feței, în rest nu ai limite.

Poți alege să porți breton sau să ai scări, totul va arăta superb pe părul drept. Dacă alegi un breton cu scări, iar astfel vei avea volum, dar și o față rotunjită. Dacă părul tău este sănătos, atunci nu va trebui să tunzi o parte mare din el, îl poți fila foarte puțin.

 

 

Idei de tunsori pentru par drept scurt

Dacă ai un păr drept scurt, te poți considera norocoasă. Este foarte simplu să alegi o tunsoare nouă. Tunsoarea bob a apărut la începutul secolului al XX-lea și este considerată în prezent cea mai populară tunsoare.

Este în topul tunsorilor potrivite unui păr scurt deoarece arată feminin, chic și este extrem de ușor de aranjat, stratificarea fiind elementul cheie, franjurii din față și părul mai lung în partea din spate, sunt extrem de importante.

Idei de tunsori pentru par drept pana la umeri

Părul până la umeri este destul de des ales de femeile de orice vârstă deoarece este, în același timp, ușor de aranjat și feminin. De altfel, tunsorile până la umeri au abilitatea de a întineri foarte mult o femeie. Totuși pentru a opta pentru o astfel de tunsoare, este bine să vezi mai întâi ce au de zis stiliștii. Dacă ai un păr până la umeri, tunsoarea bob este cea mai des întâlnită recomandare a stiliștilor. Te poți bucura de șarmul unei tunsori franțuzești în timp ce vei avea parte de volumul dorit. În plus, nici nu trebuie să îți faci griji că nu vei avea timp să aranjezi această coafură. Este ușor de aranjat și nu are nevoie de o îngrijire deosebită. 

Idei de tunsori pentru par drept lung

Ai decis că vrei să ai părul lung și faci tot ce trebuie pentru a-l menține sănătos și strălucitor. Dar ce formă alegi? Îl tunzi perfect drept? În scări? Îți faci șuvițe? Șuvițele inegale reușesc să dea un plus de volum și fac părul lung și fin să pară mai des. 

Bretonul este un trend important al acestui an și se potrivește excelent și în cazul părului lung. Poți opta pentru breton gros și drept sau pentru breton pe o parte. Trebuie să ai în vedere forma chipului tău atunci când alegi bretonul potrivit.

Idei de tunsori cu breton

Bretonul este un element care revine în tendințe cu regularitate deoarece este una dintre cele mai versatile tunsori. Tunsoarea cu breton nu este ușor de întreținut, dar are, cu siguranță, frumusețea si avantajele sale. De exemplu, îți poate echilibra trăsăturile feței, dar îți creează și efectul unui chip tânăr. Mai mult, atrage atenția asupra ochilor tăi, o metodă excelentă de a-i pune în evidență. Există mai multe variante de breton, deci îți va fi ușor să găsești varianta care ți se potrivește cel mai bine atât ca design, cât și drept corelație cu personalitatea ta.

Idei de tunsori asimetrice

Tunsorile asimetrice captează atenția datorită formei speciale. În general, aceste tunsori sunt stratificate, dar acest lucru nu este neapărat obligatoriu. Pentru a avea un aspect neted, poți apela la tunsori simple, care să nu aibă scări și care arată la fel de bine. Pentru a crea un efect wow, poți să optezi pentru diferite forme sau un păr foarte scurt pe o parte a capului. Este interesant cum te poți juca, cu contrastele în cazul acestei tunsori. În general, astăzi, asimetriile se practică pentru revigorarea unor tunsori clasice precum bobul sau pixie. Tunsorile asimetrice, de asemenea au un efect „antiîmbătrânire”. Dar nu orice femeie are curajul să poarte o astfel de tunsoare extravagantă. Aici nu există reguli clare, de aceea puteți realiza cele mai îndrăznețe fantezii.

 

Produse L’Oreal recomandate 

 

 

 

Ce tunsori iti recomandam in functie de varsta 

O tunsoare nu trebuie neapărat să fie conformă unei categorii de vârstă, cât să facă o femeie să se simtă bine în pielea ei, să aibă încredere în sine și să se potrivească stilului vestimentar și personalității. 

 

Este clar că unei persoane timide nu îi poți recomanda o tunsoare nonconformistă decât dacă cere în mod expres acest lucru, la fel cum unei persoane căreia îi place să iasă în evidență nu îi poți recomanda o tunsoare tradițională. Totul depinde de context. Pentru unele persoane ideal este să aleagă tunsori femei în scări, pe când pe altele nu le avantajează deloc. De obicei, tunsorile care îmbătrânesc cu 5-7 ani sunt pe părul lung.

Cele mai nereușite modele, după părerea stiliștilor sunt următoarele tipuri de aranjare a părului:

 • Părul lipsit de volum îmbătrânește oricare femeie. Buclele naturale sunt cele mai potrivite. 
 • Este greșit să credeți că părul strâns coadă se potrivește oricărei femei. După 35 de ani, părul strâns în coadă îmbătrânește și evidențiază neajunsurile feții. Renunțați la coadă și aranjați părul în stil grecesc sau faceți o cosiță în funie (Rope Braid). 

Ai mai jos câteva modele tunsori femei care speram că te vor inspira sa alegi una care îți place și ți se potrivește cu adevărat.

 

Tunsori pentru fete de 18-25 de ani

Dacă ai o vârstă cuprinsă între 18-25 ani, cu siguranță vrei să ieși în evidență cu o tunsoare modernă care să-ți pună în valoare trăsăturile faciale. Este bine să afli ce tip de formă a feței ai înainte de a alege un anumit tip de tunsoare. Iți recomandăm tunsoarea stratificată, în scări, dar și bobul. Poți alege între bobul lung, normal sau cel asimetric. Fiecare variantă vine cu avantajele sale. De asemenea, ar fi bine să știi că părul ondulat tuns bob este dificil de aranjat mai ales dacă părul este rebel. Bobul este varianta ideală pentru părul moale și ușor de coafat. 

Tunsori pentru femei de 30 de ani

La 30 de ani femeia este mai frumosă ca oricând, ea este deja împlinită, are încredere în forțele proprii și știe ce vrea să obțină în viață. La această vârstă femeile deja își cunosc toate calitățile și știu cum să-și ascundă micile imperfecțiuni ale exteriorului său și au un stil unic, care doar trebuie uneori pus în valoare. Bobul este o tunsoare care se potrivește femeilor de peste 30 ani deoarece este feminin, chic și aduce ceva din șarmul coafurilor franțuzești. Dacă vrei să ieși puțin din formal, poți alege un tuns bob asimetric care să-ți pună trăsăturile faciale în evidență, dar și o tunsoare tip carre oblică asimetrică. Dacă nu știi ce să alegi, ai mai jos mai multe modele din care te poți inspira. Orice ai alege, ține cont de forma feței și personalitatea ta, dar mai ales de timpul pe care îl poți petrece aranjând și coafând părul indiferent de lungimea sa. Există coafuri care întineresc și oferă un aer modern și nonconformist.

Tunsori par scurt pentru femei de 40 de ani

Orice femeie își dorește să se simtă și să arate tânără, dar mai ales atrăgătoare. O tunsoare potrivită te poate întineri cu ani buni pentru că poate să facă tenul să arate mai proaspăt, mai tânăr. Pentru a alege tunsoarea corectă, de care să fii mereu mulțumită, trebuie să consultați un specialist. Sunt foarte populare coafurile pe păr mediu și scurt. Tunsorile scurte scot în evidență trăsăturile feței și vor ascunde zonele imperfecte. Dacă au fost alese corect, pot face o femeie mai interesantă, dar, atenție, această lungime nu se potrivește tuturor. In acest caz, va trebui să alegi dacă vrei să-ți acoperi urechile sau nu. Dacă îți place aspectul urechilor tale, le poți afișa, dar dacă nu îți plac ar fi bine să le ascunzi în păr. 

 

Tunsori par scurt pentru femei de 50 de ani

Dacă ai peste 50 ani, cu siguranță nu vrei să petreci mult timp aranjând părul. De aceea, tunsorile pixie sunt cele mai potrivite. Arată modern și necesită puțină îngrijire. Dacă ai o frunte lată, dar și un nas proeminent, poți să alegi varianta cu breton care îți va schimba fizionomia.

 

Nu uita: bretonul este elementul care îți va pune în evidență ochii și va lua atenția de pe nas. Poți fi feminină și cu o tunsoare scurtă, nu crede altceva! Alege în funcție de forma feței tale, dar mai ales în corelație cu personalitatea și stilul tău vestimentar. Astfel te vei asigura că iei cea mai bună decizie în legătură cu schimbarea de look. 

Tunsori par scurt pentru femei de 60 de ani

Uneori este destul de dificil să gasesti tunsoarea potrivita daca ai peste 60 de ani. În acest caz, trebuie să iei în considerare nu numai caracteristicile aspectului și stilului, ci și textura părului, deoarece firele de păr începe să se subțieze treptat. In plus, atenția la coafarea părului s-a îndreptat spre lucruri mai importante, așadar tunsorile scurte sunt cele mai bune opțiuni. Un exemplu potrivit ar putea fi tunsoarea garcon, o tunsoare mereu actuală.

Femeile europene sunt cei mai mari fani ai acestei tunsori par foarte scurt femei deoarece se potrivește mănușă femeilor slabe cu trăsături destul de fine ale feței. Este una din acele tunsori scurte pentru femei plinute care te poate ajuta să arăți mai slabă.

 

 

Idei de tunsori in functie de tipul firului de par 

Tipul firului de păr este încă un aspect de care ar fi bine să ții cont înainte să alegi un anumit tip de tunsoare. Dacă nu vei ține cont de acest aspect, după prima spălare, părul nu va mai arăta deloc ca atunci când ai ieșit din salon. Descoperi că ai făcut o greșeală și nu mai știi cum să o repari. Poate nu ai timp în fiecare zi să dedici minute bune aranjării părului. De aceea, este cel mai bine să ții cont de tipul firului de păr pentru a alege o coafură ușor de întreținut și aranjat. Unele tunsori par făcute special pentru un anumit tip de păr. Descoperă mai întâi care este tipul tău de păr și apoi orientează-te mai bine. 

Din punct de vedere al texturii, firul de păr poate fi: subţire (fin), mediu sau gros. Densitatea este dată de cantitatea de fire de păr din care se compune podoaba capilară. O persoană cu păr fin poate avea mai multe fire de păr decât o persoană care are un fir de păr gros. Cantitatea de fire de păr de pe scalp depinde de mai mulţi factori şi variază foarte mult, dar următoarele densităţi sunt considerate ca fiind medii:

 • pentru părul blond natural – 130.000
 • pentru părul roşcat natural – 80.000
 • pentru părul şaten natural – 100.000
 • pentru părul brunet natural – 100.000

Părul subțire, atunci când este gestionat corespunzător, poate avea volum și poate deveni sănătos, mătăsos și puternic. Cheia este să știi cum să ai grijă de el, ce tipuri de produse să utilizezi și ce să eviți. 

 

Tunsori pentru un fir de par subtire (si rar)

Părul subțire și rar este uneori considerat mai greu de coafat decât cel des cu fir gros. Orice femeie cu puțin păr și-ar dori un păr des, de aceea încearcă prin orice metode să capete volum și să dea senzația de păr cu un fir viguros. Părul subțire și rar are dezavantajul de a-și menține cu mare greutate volumul. Părul fin este predispus la rupere și vârfuri despicate. Daca nu știi care e stadiul deteriorării părului tău, testează-i elasticitatea. Modul în care firul de păr se întinde te va ajuta să îți dai seama dacă părul are nevoie de tratament de hidratare sau de tratament cu proteine. Alege un fir de păr (nu trebuie neapărat să îl tragi din rădăcină) și încearcă să îl întinzi. Dacă nu se întinde sau se rupe, dacă se simte uscat și aspru este casant și are nevoie de tratament de hidratare. Dacă firul se întinde și nu revine la forma inițială, sau pare moale, atunci are nevoie de un tratament cu proteine. Părul uscat, casant, poros are nevoie să devină mai moale, are nevoie de hidratare și hrănire cu uleiuri bogate în acizi grași, aloe sau unturi naturale (cocos, cacao). Din acest motiv are nevoie de ingrijire zilnica. Vei folosi tratamente pe baza de cheratina, vei limita coafarea cu aer cald si, totodata, te vei vopsi mai rar si cu produse mult mai putin agresive. De asemenea, e recomandat sa te asiguri ca organismul beneficiaza de biotina si de alte vitamine si minerale necesare pentru un par frumos si sanatos. In acest sens, poti incepe sa administrezi suplimente alimentare pentru unghii si par.

 • Părul fin este versatil și poate fi uscat si lăsat, preferabil natural, sau coafat cu peria. Dacă îți piepteni părul în timp ce îl usuci, va deveni mai drept și mai “ascultător”. Pentru a evita tocirea, ruperea și pierderea din volum, dă-i o formă abia atunci când e aproape uscat. Prosopul din microfibră este metoda optimă de uscare pentru a evita problemele de nivel termic precum electrizarea. 
 • Alege fațele de pernă din mătase ori satin. De asemenea, poți să îți prinzi părul în timpul nopții pentru a-l proteja de încurcături și degradare. 
 • Alege o tunsoare cu șuvițe în scări. Cu ajutorul produselor de styling poți adopta o tunsoare ușor de întreținut, cu fire de păr de aceeași lungime. Te poți inspira din coafurile actriței Jennifer Aniston, cel mai iubit personaj al serialului Friends. 
 • In plus, ai mai jos câteva modele tunsori femei care speram că te vor inspira sa alegi una care îți place și ți se potrivește cu adevărat.

Tunsori pentru par des (cu fir gros si volum)

Părul des cu un fir gros și volum are nevoie de îngrijire specială pentru a-l aranja într-un anumit fel. Cu siguranță toată viața ți-ai dorit mai puțin volum și nu ai știut cum să-l obții, dar vestea bună este că anumite coafuri îți pot îndeplini dorința. Părul des poate arăta impecabil cu o cărare pe mijloc pentru a nu-ți acoperi fața și bucle lejere. 

Poți apela la o tunsoare stratificată și un filat ușor pentru mai puțin volum. Este bine să nu alegi o tunsoare foarte scurtă dacă ai un păr des cu un fir gros de păr deoarece altfel se va “umfla” de fiecare dată când întâlnește umiditatea și vei avea de luptat cu firele rebele. 

 

 

 

Idei de tunsori la moda in 2021 recomandate de hairstylistii nostri 

 • 2021 este anotimpul arămiului, blondului auriu/argintiu, caramelului, ciocolatiului pentru culori deschise ale părului și tonuri de maro închis sau negru pentru tonurile mai reci. 

 

 • 2021 te învață că poți alege să luminezi fiecare loc în care pășești cu șuvițele tale deschise. 
 • 2021 te lasă să fii excentrică – dacă vrei să ai parte de o pată de culoare, poți miza pe culori îndrăznețe, diferite, neașteptate.  Dacă părul tău are o culoare de bază închisă, mergi cu încredere pe mov și mizează pe roz dacă părul tău este deschis la culoare.
 • 2021 este anul eliberării. Nu te strădui prea tare nici în ceea ce privește alegerea tunsorii. Poți adăuga câteva elemente noi care să aducă un suflu natural și proaspăt. 
 • 2021 este ‘a la francaise’. Ce zici de un breton pe păr lung? Este o opțiune îndrăzneață și sexy. 

 

 • 2021 este curajos. Chiar dacă până acum nu ai renunțat la părul lung, poate acum a venit momentul potrivit să îți iei inima în dinți. Încearcă o tunsoare în stil bob, pixie sau păr foarte lung și îndrăzneț care să-ți pună în evidență trăsăturile feței. Adaugă accesorii de mari dimensiuni dacă vrei să te faci remarcată în mulțime și pentru a fi o prezență de neuitat. 

 

 • 2021 este simplu. Bob-ul mai lung rămâne o opțiune validă. De, asemenea, suvițele tăiate asimetric sunt în centrul atenției și vor fi elementele ce te vor ajută să arăți excentric.